POGOSTA VPRAŠANJA

Majhna sončna elektrarna se prilega skoraj vsaki strehi! V solarnih panelih se električna energija enosmernega toka (DC) proizvaja iz sončne svetlobe. Razsmernik pretvarja enosmerni tok v elektriko izmeničnega toka (AC), ki se uporablja za napajanje električnih aparatov v gospodinjstvu. Proizvedeno električno energijo porabite neposredno za potrebe svojega gospodinjstva, morebitne presežke pa oddajte v omrežje. Vaša hiša je ves čas priključena na omrežje in porabite toliko električne energije, kot jo potrebuje.

  • Uporabljajte lastno elektriko, proizvedeno na strehi vaše družinske hiše,
  • prihranki so takoj vidni na vašem računu za elektriko,
  • povečate odpornost na naraščajoče cene električne energije v prihodnosti,
  • dosežete bistveno višji donos v primerjavi s klasičnimi prihranki,
  • zmanjšujete svoj ogljični odtis in prispevate k boju proti podnebnim spremembam,
  • prispevajte k trajnostnemu razvoju vaše lokalne skupnosti in ustvarjanju priložnosti za nova zelena delovna mesta v Slovenij.

Moč elektrarne je dimenzionirana glede na porabo gospodinjstva, finančne zmožnosti uporabnika, tehnične omejitve na lokaciji (površina strehe, senčenje ipd.) in pogoje, predpisane v modelu Uporabnik samooskrbe (RES in VuK). zakon). Pravilno dimenzioniran sistem zagotavlja najvišje donose. Za pokrivanje 75 % potreb po električni energiji na leto potrebuje povprečno tričlansko gospodinjstvo v notranjosti Hrvaške sončno elektrarno od 4 do 6 kW, v Dalmaciji in na otokih pa sončno elektrarno od 3 do 5 kW. .